Om Lis Wessberg

Lis Wessberg, Jazz, jazzmusiker, basunist, trombone, basun, København, Brazil, bossa, Danmark, kvinde, musiker, sanger, kvindelig musiker.

Lis Wessberg er en af Danmarks førende basunister. Kendt for hendes smukke tone og unikke feeling på instrumentet.

Har spillet og indspillet med et stort antal af danske topartister indenfor jazz og pop, heriblandt: Marilyn MazurSteen RasmussenLennart GinmanFredrik LundinJan KaspersenClaus HøxbroeDR BigbandHanne Boel og mange flere.

Lis Wessberg har medvirket på mere en 50 udgivelser, og hun har turneret flittigt i både Danmark og i udlandet. I 2021 udgav Wessberg sit anmelderroste debutalbum - Yellow Map -  på April Records.

På de store, udenlandske festivaler har Wessberg mødt mange fantastiske orkestre og store stjerner. Nogle af dem har hun siden spillet med, og det er ikke hvem som helst, hun kan prale af at have blæst for - Ray Charles, Joyce Moreno, Kid Creole & The Coconuts, Ernie Wilkins Almost Big Band og Randy Brecker, blot for at nævne nogle få.

At det blev trombone, der skulle blæse Lis ud i verden, var faktisk lidt af en tilfældighed.
Som 8-årig fik den nu 53-årige basunist nemlig kun opfyldt drømmen om at spille med andre i Herlevs lokale harmoniorkester på én betingelse; at hun ville spille på det eneste ledige instrument - trombonen.
Selvom valget af instrument var tilfældigt, blev årene med dygtige og inspirerende undervisere på musikskolen en væsentlig årsag til, at Lis Wessberg allerede som 19-årig blev optaget på Rytmisk Musikkonservatorium i København.
Hun færdiggjorde uddannelsen i 1991 og startede derefter sin karriere som professionel jazzmusiker.

Lis Wessberg har forbilleder både på og udenfor scenen, men fælles for dem alle er, at det er mennesker som fremstår ægte, søgende og dedikerede. Blandt dem nævner hun Miles Davis, David Bowie, Lee Konitz, Joe Zawinul, Ben Webster, Dexter Gordon, Chet Baker og Mark Hollis fra Talk Talk.

Pressen skev

Jazzstjerner

”Lis Wessberg er et perfekt eksempel på at det er lige så væsentligt hvordan man spiller, som hvad man spiller. Lis Wessbergs tone er på én og samme tid luftig og distinkt”.

Information

”Bemærkes skal især (…) Lis Wessbergs afdæmpede og elegante soli. Den afsluttende udgave af Jobims Águas de Março var en frydefuld oplevelse, som ikke glemmes lige med samme”.

Jazz Special

”…Især i numrene Coisa Mais Linda og Sem Fantasia hvor Lis Wessberg glider smukt, smukt ind i den brasilianske basuntradition og eftertrykkeligt rammer en pæl ind i denne lytters hjerte”.